STOUTHART OPTICIENS DOET MEE AAN RECYCLINGPROGRAMMA

Je contactlenzen dagelijks vervangen voor een nieuw paar is hygiënisch en goed voor je ogen. De stijgende populariteit van daglenzen heeft echter ook een keerzijde. Een groot deel van de jaarlijks 70 miljoen in Nederland verkochte lenzen en hun blisterverpakking belandt bij het ongescheiden huisafval. Bovendien verdwijnen de lenzen zelf vaak rechtstreeks in het riool. Met het Recyclens Programma willen wij er samen met Bausch + Lomb voor zorgen dat Biotrue ONEday contactlenzen, inclusief blister en folie, volledig worden gerecycled.

Stouthart Opticiens heeft oog voor het milieu en werkt daarom graag mee aan het Recyclens Programma van Bausch + Lomb. Iedere Biotrue ONEday contactlensdrager kan bij ons de gebruikte lenzen en hun blisterverpakking inclusief folie inleveren voor recycling. Wij sturen het verzamelde materiaal vervolgens naar Bausch + Lomb. Daar worden de materialen gescheiden en wordt het kunststof bij een verwerkingsbedrijf afgeleverd. Van het ingezamelde materiaal worden grondstoffen voor nieuwe duurzame producten gemaakt. De aluminium folie gaat terug naar de producent die er weer nieuwe folie van maakt.

Inzamelbox
Bij het afhalen van een nieuwe voorraad Biotrue ONEday daglenzen krijgt u gratis een kartonnen inzamelbox mee. Hierin verzamelt u de lenzen, blister en folie. Is de box vol dan levert u deze bij ons in. Wij hebben hiervoor een speciale container in de winkel staan. Vervolgens ontvangt u weer een nieuwe inzamelbox. Het karton van elke box wordt eveneens gescheiden en ter recycling aangeboden. Biotrue ONEday daglensdragers die nog geen box hebben kunnen deze gratis afhalen bij ons.

Recycling past bij Biotrue
De Biotrue ONEday contactlens is gemaakt van HyperGel, dat net zoveel vocht bevat als het oog zelf en extra zuurstof doorlaat. De ontwikkeling hiervan is gebaseerd op de natuurlijke werking van het oog. Na 16 uur dragen, bevat de daglens nog 98% van het vocht. Daardoor geniet u de hele dag van perfect kijkcomfort. De Biotrue ONEday contactlens is nu bovendien volledig recyclebaar. Het Recyclens Programma sluit hier dus naadloos op aan. Door te kiezen voor Biotrue ONEday daglenzen draag u bij aan een mooiere wereld. Dat maakt het dragen van daglenzen op elk gebied verantwoord.