MiYOSMART

De slimme behandeling van toenemende bijziendheid bij kinderen.

MiYOSMART brillenglazen met D.I.M.S.-technology.

Door het sterk stijgende aantal mensen met bijziendheid en de toename van ernstige bijziendheid, heeft brillenglazen producent HOYA samen met de Polytechnische Universiteit van Hongkong de D.I.M.S.-technology ontwikkeld, waarmee toenemende bijziendheid doeltreffend kan worden behandeld*.

Hoe werken MiYOSMART brillenglazen?

Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft dat de toename van bijziendheid kan worden afgeremd door gelijktijdig zogenaamde constante myope defocus én scherp zicht te bieden te creëren. Het MiYOSMART brillenglas is in basis een enkelvoudig brillenglas waarbij op de voorzijde bijna 400 nagenoeg onzichtbare defocus segmentjes zijn aangebracht. Tussen de segmentjes en in het centrale deel van het brillenglas is de benodigde vertesterkte aanwezig. Hierdoor ontvangt het oog tegelijkertijd de myope defocus én de benodigde vertesterkte.

Waarom MiYOSMART brillenglazen?

Het is een kindvriendelijke, veilige en gemakkelijke behandeling, omdat deze vergelijkbaar is met het dragen van gewone brillenglazen. Ze zien er net zo uit als standaard enkelvoudige brillenglazen en het materiaal van de brillenglazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming. Wennen aan de glazen is eenvoudig en ze kunnen de hele dag worden gedragen bij alle activiteiten.

Sinds wanneer zijn MiYOSMART glazen in Nederland verkrijgbaar?

MiYOSMART-glazen zijn sinds 2021 in Nederland verkrijgbaar. Ze zijn in 2018 in Hong Kong als eerste geïntroduceerd. Ondertussen zijn in 2022 de resultaten van een zesjarig onderzoek rondom de (blijvende) effectiviteit van het gebruik van MiYOSMART-glazen gepresenteerd in Denver. Hieruit blijkt dat:

• Het myopiecontrole-effect blijft aanhouden voor kinderen die MiYOSMART brillenglazen dragen.
• Tijdens het gerandomiseerde gecontroleerde onderzoek over twee jaar hebben kinderen die stoppen met het dragen van MiYOSMART brillenglazen geen reboundeffect (inhaalgroei) gezien in vergelijking met de initiële myopieprogressie van de hele groep.

Kortom, een nieuwe maar toch nu al evidence-based aanpak van bijziendheid bij kinderen.

Heb je een verwijzing nodig voor een MiYOSMART-bril?

Ja, je hebt een voorschrift nodig van een optometrist voor MiYOSMART-glazen. Stouthart Opticiens werkt nauw samen met de optometristen van het Maasstad Ziekenhuis, OOZ (Oog Op Zuid), het Ikazia ziekenhuis en andere Rotterdamse zorginstellingen. Kees Slob – eogenaar van Stouthart Opticiens – is gediplomeerd verstrekker van MiYOSMART-glazen.

Vanaf welke leeftijd kun je in aanmerking komen voor een MiYOSMART-bril?

Kinderen vanaf 6 jaar waarbij vastgesteld wordt dat er een vetraging zit in de groei van het oog (de oogaslengte).

Hoeveel kosten MiYOSMART-glazen?

MiYOSMART-glazen kosten € 199,- per glas, waarvan het volledige bedrag vergoed kan worden door de verzekering mits je een voorschrift hebt van een optometrist.

Stouthart Opticiens kan direct de vergoeding met uw zorgverzekering voor u regelen, aangezien wij met alle zorgverzekeraars direct contact hebben. In onze speciale kids studio vindt u merkmonturen in alle kindermaten tot een mooie basisbril vanaf  € 99,-.

Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u vragen over een MiYOSMART-bril voor uw kind? Bij Stouthart Opticiens in Rotterdam staan we voor u klaar.

Kom langs in onze winkel, bel voor een afspraak of stuur een email naar info@stouthartopticiens.nl. Wij weten hoe belangrijk het is om per kind een individuele aanpak te bieden die het beste bij hun situatie past.

Geen kind is hetzelfde, maar ieder kind wil wel graag goed kunnen zien – zonder “gedoe”.”