Brillenglazen die je goed op weg helpen

Rijden is een van de meest veeleisende activiteiten voor ons visuele systeem en voor veel mensen vormt het rijden bij schemerlicht of in het donker zelfs een hele opgave. Het is makkelijk om afgeleid te worden door felle lichten en schitteringen. De toegenomen helderheid van LED- en Xenon-koplampen kan zelfs verblindend werken. De dieptewaarneming, het vermogen om kleuren te onderscheiden en het perifere zicht nemen hierdoor allemaal af. Het blauwe licht dat door veel displays op het dashboard wordt uitgestraald, maakt dat de gezichtsscherpte verder wordt aangetast.

EnRoute is de oplossing

EnRoute brillenglazen van HOYA zijn specifiek ontworpen voor automobilisten: ze verminderen de belasting voor het visuele systeem en zorgen voor een ontspannen rijervaring. Rekening houdend met de visuele behoeften van weggebruikers, zijn de EnRoute brillenglazen uitgerust met een speciaal schitteringsfilter. Hiermee wordt specifiek het licht uit het blauwe spectrum gefilterd, wat zorgt voor een aanzienlijke beperking van de lichtverstrooiing en de afleidende schitteringen die veroorzaakt worden door het dashboard, de straatverlichting en koplampen van tegenliggers. Het zorgt er tegelijkertijd voor dat de brillenglazen meer licht doorlaten, waardoor het contrast en de helderheid worden verbeterd, zelfs bij weinig licht en slecht weer.

De EnRoute en EnRoute Pro brillenglazen zijn verkrijgbaar in een enkelvoudig en multifocaal ontwerp. Voor de EnRoute multifocale glazen wordt gebruik gemaakt van HOYA’s gepatenteerde Integrated Double Surface Design technologie voor een breder gezichtsveld en snel schakelen tussen afstanden. Balanced View Control zorgt voor een stabiele beeldwaarneming bij dynamische rijomstandigheden.