Over HOYA

Er bevinden zich producten van HOYA aan boord van de Space Shuttle, in camera’s, mobiele telefoons, computers, tablets, populaire LCD tv’s en zelfs in draagbare mp3/ mp4 spelers. Daarnaast speelt HOYA een belangrijke rol op het terrein van lasertechologie, de nieuwste technieken bij kijkoperaties, chirurgische loupen en oogchirurgie. Hiermee is HOYA de specialist als het gaat om via geavanceerde processen lichtstralen nog nauwkeuriger te buigen en gerichter te sturen dan ooit te voren.

 

De voordelen zijn voor u

Als u nog nooit hebt nagedacht over uw merk brillenglazen, bent u zeker niet de enige. Maar als u bedenkt hoe belangrijk goed zicht is voor uw even en hoe afhankelijk u de hele dag bent van uw gezichtsvermogen dan begrijpt u wellicht wat HOYA drijft om elk aspect van een oogcorectie te verbeteren.

Vierkante ogen

Onze ogen zijn niet gemaakt voor beeldschermen

Sync III brillenglazen wel

Veel mensen kijken tegenwoordig gemiddeld 8 tot 10 uur per dag op beeldschermen van smartphones, computers, tablets tot tv’s. Dit kan zelf al na twee uur digitale oogstress veroorzaken. geïrriteerde ogen, wazig zicht en hoofdpijn zijn vaak het gevolg.

Wanneer er daarnaast ook nog regelmatig tussen verschillende digitale apparaten wordt gewisseld, kan dat onder meer negatieve gevolgen hebben omdat de ogen geen tijd krijgen om te ontspannen.

Het comfort van Sync III brillenglazen

Enkelvoudige Sync III brillenglazen hebben een optimale glassterkte voor veraf zien en een ‘boost zone’ in het onderste gedeelte van het glas die speciaal is aangepast aan de manier waarop brildragers tegenwoordig hun ogen gebruiken. In die ‘boost zone’ is de sterkte van het glas licht verhoogd om de oogspieren te ondersteunen en te ontspannen bij het kijken op bijvoorbeeld smartphones, computers en tablets. Het helpt de ogen om gemakkelijker scherp te stellen waardoor oogstress wordt verminderd.

Sync III brillenglazen kunnen:

 • digitale oogstress helpen voorkomen of verminderen
 • het kijkcomfort gedurende de dag verbeteren

Nulux TrueForm & Hilux

Asferisch enkelvoudig brillenglas, geoptimaliseerd voor een betere gezichtsscherpte door HOYA’s TrueForm Technology. Deze geavanceerde techniek maakt het mogelijk om alle verschillende sterktecombinaties gedetailleerd te verdelen over het gehele oppervlak van het brillenglas. Uw brilvoorschrift wordt in ontelbare individuele punten vertaald en deze worden op micro niveau geslepen op de achterzijde van het brillenglas. Door de dunnere en lichtere uitvoering is Nulux TrueForm ideaal bij hogere brilsterktes. Bovendien wordt het oogvergrotend of verkleinend effect geminimaliseerd. Nulux is ook verkrijgbaar in een Classic uitvoering. Dit glas biedt goed kijkcomfort maar is niet geoptimaliseerd door HOYA’s TrueForm technology.

Sensity

Meekleurende glazen voor alle seizoenen

Wat u ook doet en waar u ook bent, dankzij de nieuwe meekleurende Sensity brillenglazen ziet u heel prettig onder van bril te hoeven wisslen.

Sensity brillenglazen kleuren buiten op met de snelheid van het licht en kleuren binnen snel terug tot superheldere brillenglazen. De UV-bescherming blijft tijdens deze overgangen gewoon actief. De brillenglazen bieden constante prestaties, ongeacht het klimaat, de regio of de weersomstandigheden. Direct zonlicht of schaduw, de kleur past zich aan zonder dat u het merkt,, Sensity brillenglazen zijn verkrijgbaar in drie diepe, natuurlijke kleuren: burin, groen en grijs.

Blue Control

Extra comfort in een digitale wereld

De meeste moderne LED-schermen, waaronder computers, tablets en smartphones, zenden buitensporig veel blauw licht uit, ook bekend als hoogenergetisch zichtbaar licht. Dit kan leiden tot overbelaste ogen, vermoeidheid en slapeloosheid.

HOYA brillenglazen met BlueControl neutraliseren dit blauwe licht, zodat uw ogen minder belast worden. Lichtschitteringen worden minder en kijken wordt comfortabeler. Bovendien verbetert het contrast en krijgen kleuren natuurlijker karakter. BleuControl wordt aangeboden in combinatie met de Hi-Vision LongLife coating van HOYA.

Sync III Nulux & Hilux

In het assortiment enkelvoudige glazen biedt HOYA veel keuze. Deze is afhankelijk van de gegevens van de oogmeting en de specifieke eisen die u stelt aan uw brillenglazen. Moderne technieken maken het mogelijk om enkelvoudige brillenglazen dunner en lichter uit te voeren, waardoor ze prettiger dragen en er nauwelijks sprake is van oogvergroting of verkleining.

Via geavanceerde processen is HOYA in staat uw brilvoorschrift gedetailleerder over het totale glasoppervlak te verwerken, waardoor u haarscherp ziet tot aan de rand van het brillenglas. Speciaal maatwerk maakt het mogelijk om de brillenglazen exact af te stemmen op uw brilvoorschrift en montuur, met extra kijkcomfort en een hoger contrast als voordelen.

hoya standaard glas
hoya nulux

Zie het verschil!

Sync III brillenglazen worden nog meer op maat gemaakt door het toevoegen van extra individuele kenmerken zoals de afstand van het midden van het montuur tot de pupil, de afstand tussen het brillenglas en het hoornvlies, de hellingshoek van het brillenglas, de doorbuiging van het montuur en de afstand tussen de onderrand van het brillenglas en de pupil.

Hierdoor wordt de ‘boost zone’ volledig geoptimaliseerd voor uw ogen en gekozen montuur, wat resulteert in maximaal kijkcomfort.

Nulux iDentity V+

Natuurlijk zien door maatwerk

Nulux iDentity V+ enkelvoudige brillenglazen worden op maat gemaakt door het integreren van extra individuele kenmerken. Denk daarbij aan de afstand van het midden van het montuur tor de pupil, de afstand tussen het brillenglas en het hoornvlies, de hellingshoek van het brillenglas, de doorbuiging van het montuur en de afstand tussen de onderrand van het brillenglas en de pupil.

Door de individuele situatie van uw oog en montuur te meten wordt een uniek brillenglas voor u ontworpen. Een high-tech FreeForm productieproces waarbij de juiste correctie op pixelniveau over het brillenglas wordt aangebracht en de nieuwste technieken om beide ogen optimaal te laten samenwerken resulteren in de meest comfortabele kijkoplossing.

U ervaart een brillenglas waarmee u in alle richtingen scherm kunt zien met een maximaal vertekeningsvrij gezichtsveld. Met meer contrast en minimale oogvergroting of verkleining, ook bij een hogere sterkte.

HOYA materialen

HOYA ontwikkelt eigen kunststoffen voor haar brillenglazen en is hierdoor in staat een perfecte cohesie tot stand te brengen tussen het materiaal en de coating Dit resulteert in optimale visuele prestaties, duurzaamheid en gebruiksgemak.

EYVIA 1.74
Het dunste en lichtste materiaal, optisch perfect en UV-beschermend. ideaal bij hogere sterktes door de ultra dunne uitvoering en het tegengaan van oogvergroting of verkleining.

ENNOA 1.67
Zeer dun en licht materiaal, optisch perfect en UV-beschermend. Ideaal bij middel en hogere sterktes door de zeer dunne uitvoering en het tegengaan van oogvergroting of verkleining.

EYAS 1.60
Dun, licht en flexibel materiaal, optisch perfect en UV-beschermend. Ideaal bij lage tot midden sterktes en zeer goed te verwerken bij randloze- en glasbrillen.

PNX 1.53
Dun, zeer licht en slagbestendig materiaal, optisch perfect en UV-beschermen. Ideaal voor sport- en kinderbrillen door de breukongevoeligheid en het lichte gewicht.

1.50
Standaard materiaal, optisch perfect en ideaal bij lagere sterktes.

UV

Allround bescherming tegen UV-straling

Uw ogen zijn kostbaar en verdienen de best mogelijke bescherming tegen schadelijke UV-straling. Het materiaal van de brillenglazen absorbeert standaard de UV-straling via de voorzijde van het brillenglas. HOYA UVControl is een extra coating op de achterzijde van het brillenglas, die er voor zorgt dat er ook geen UV-straling via deze zijde in de ogen wordt gereflecteerd.

Dit helpt oogaandoeningen en oogziekten te voorkomen en beschermt de tere huid rondom d eogen. UVControl wordt aangeboden in combinatie met de Hi-Vision LongLife coating van HOYA.

Langer plezier van uw brillenglazen

De Hi-Vision LongLife ontspiegelingslaag voor kunststof brillenglazen is tot zeven keer krasbestendiger dan standaard coatings. Ook filtert het hinderlijke schitteringen zowel overdag als ’s nachts en biedt het extra comfort bij het werken met een beeldscherm of tijdens het rijden in het donker. Bovendien hechten water, vet, vuil en stof zich minder snel aan het glas.

HOYA biedt een ruime keuze aan coatings, elk met specifieke eigenschappen.

Loglife:

 • krasbestendig
 • anti-reflecterend
 • waterafstotend
 • vuilafstotend
 • anti-statisch

Super:

 • krasbestendig
 • anti-reflecterend
 • waterafstotend
 • vuilafstotend

Aqua:

 • krasbestendig
 • anti-reflecterend
 • waterafstotend

Hard:

 • krasbestendig