Harden lenzen

Vormvaste ofwel harde lenzen zijn een goede optie als u dagelijks contactlenzen wil dragen. Deze contactlenzen hadden de naam minder prettig te zitten, maar inmiddels zijn ze zoveel verbeterd dat ook deze lenzen heel comfortabel zijn. De meeste lenzen gaan gemiddeld 2 tot 4 jaar mee en zijn relatief goedkoop in onderhoud door de kwaliteit van harde lenzen.

De voordelen van vormvaste lenzen:

  • Met een harde lens ziet u scherper. Deze lens wordt namelijk speciaal op maat gemaakt voor uw ogen, terwijl zachte lenzen toch vaak ook nog een standaard vorm hebben.
  • Vormvaste lenzen zijn ook geschikt voor moeilijke correcties. Als u een simpele plus- of minafwijking heeft, zijn er genoeg zachte lenzen die uw afwijking kunnen corrigeren. Met een moeilijkere correctie is dit vaak niet het geval en dan komt u in aanmerking voor harde lenzen.
  • Harde lenzen zijn zeer hygiënisch. Zachte lenzen zijn poreus en nemen vocht op, harde lenzen niet.
  • Harde lenzen gaan langer mee, waardoor u voordeliger uit kunt zijn. Ook zijn deze lenzen minder gevoelig voor beschadigingen.
  • Vormvaste lenzen zijn nog net iets beter en gezonder voor uw ogen dan zachte lenzen. Harde lenzen drijven namelijk op uw traanvocht, waardoor ze geen direct contact maken met uw ogen.

Op basis van uw wensen kijken wij altijd welke contactlens het beste bij uw ogen en uw levensstijl past. Kom gerust langs bij onze winkel in Rotterdam-Zuid voor meer informatie!