Een gewild alternatief voor een bril

De contactlens heeft een enorme sprong gemaakt in technische ontwikkelingen en daardoor uiterst betrouwbaar en bijzonder comfortabel! Bovendien geeft een lens u veel gemak in uw dagelijks leven. Zo is het makkelijker sporten en voor de vakantie is het ideaal! Er is vrijwel altijd een lens die bij u past, ook voor kinderen.

Contactlenzen worden aangemeten door onze specialist. De specialist screent je oog en doet de oogmeting, waarna u advies krijgt over welke lens het beste bij uw oog past. Er zijn veel verschillende lenzen. Als u eenmaal lenzen heeft aangeschaft, verzorgt Stouthart Opticiens vrijblijvend de lenscontroles.

Maandlenzen

De meeste contactlensdragers hebben maandlenzen. Deze zachte lenzen kunt u een maand dragen en daarna vervangt u deze voor twee frisse, nieuwe lenzen. Maandlenzen zijn er in verschillende typen. Zo zijn er multifocale maandlenzen, cilindrische maandlenzen en asferische maandlenzen.

U bent snel aan maandlenzen gewend. Dit komt doordat een zachte lens geen vaste vorm heeft. De lens ligt op het hoornvlies en valt precies over de vorm van uw oog.

Een ander voordeel ten opzichte van harde lenzen is dat ze minder gevoelig zijn voor stof en wind. Ook sporten is met maandlenzen geen enkel probleem meer. Bent u benieuwd welke lenzen voor u beste zijn? We zien u graag bij ons in de winkel.

Daglenzen

Daglenzen zijn een ideale optie voor wie voor het eerst lenzen wil proberen en zeker voor wie de lenzen wil afwisselen met een bril, bijvoorbeeld tijdens het sporten, uitgaan of op reis.

DAILIES® zitten verpakt in individuele blisters, die je moeiteloos openmaakt. Aangezien je telkens met een nieuw, steriel paar lenzen begint, zijn ze superhygiënisch.

Aangezien DAILIES® na een dag dragen worden weggegooid, mag je het in de weer zijn met flacons en lenshoudertjes ook alvast vergeten! Je start telkens met een nieuw, fris paar lenzen. DAILIES® daglenzen zijn bovendien voorzien van een lichtblauwe handling tint: dit maakt het aanbrengen nog eenvoudiger!

Harde vormvaste lenzen

Deze contactlenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde contactlenzen. Het materiaal is minder hard en meer zuurstofdoorlatend, ze dragen nu nog comfortabeler. De meeste harde lenzen gaan gemiddeld 2 tot 4 jaar mee en zijn relatief goedkoop in onderhoud door de kwaliteit ervan.

Multifocale lenzen

Met multifocale contactlenzen kun je zowel veraf als dichtbij scherp zien. De delen waarmee je leest, zitten bij deze lenzen namelijk rondom. Je kijkt daardoor altijd door beide sterktes tegelijk en je hersenen filteren automatisch het scherpste beeld eruit, welke kant je ook opkijkt. Je ziet dus meteen goed. Wij bieden harde en zachte multifocale contactlenzen aan.

Cosmetische lenzen

Met kleurlenzen kiest u zelf de kleur van uw ogen. Deze lenzen zijn met, maar ook zonder sterkte te krijgen. Makkelijk in te zetten en uit te nemen, met een hoog draagcomfort en verkrijgbaar in tal van varianten. Er zijn sterk gekleurde lenzen, waarmee mensen met donkere ogen lichtere ogen kunnen simuleren, en lenzen met een zwakkere kleuring voor het omgekeerde effect.

Ook zijn er lenzen die de ogen groter doen lijken en lenzen die de natuurlijke kleur van uw ogen verdiepen en accentueren. En dan zijn er nog “funlenzen”, ook wel partylenzen of crazy lenzen genoemd. Deze lenzen geven speciale effecten, zoals kattenogen, zebrastrepen of de kleuren van een nationale vlag: gegarandeerd de blikvanger van ieder feestje.