Kwaliteit & Advies

Er is niet altijd duidelijkheid over de kwaliteit en de prijs van brillenglazen. Zo is het voor u vooraf lastig te bepalen wat u krijgt voor uw geld. De prijs bepaalt echter niet alleen de kwaliteit van het zien, maar ook het draagcomfort en de duurzaamheid. Wij houden van duidelijkheid en geven u vooraf alle informatie, zodat u weloverwogen kunt beslissen. Ook laten wij u in onze winkel zien hoe brillenglazen van elkaar verschillen. Wij nemen daar alle tijd voor, zodat u vooraf duidelijk weet wat u kunt verwachten van uw brillenglazen.

Onze hoofdglasleverancier is HOYA. HOYA is één van de toonaangevende glasleveranciers ter wereld. Met HOYA bieden wij brillenglazen van topkwaliteit op basis van geavanceerde glasontwerpen, die aansluiten op de visie: het aanbieden van de meest innovatieve producten en onderscheidende dienstverlening.

Hoya-technologie

Misschien heeft u nog nooit van HOYA gehoord. Toch zit er HOYA-technologie in producten die wereldwijd worden gebruikt. Veel van deze technologie wordt toegepast in de optische industrie en ook in uw glazen. Zo bevinden er zich producten van HOYA aan boord van de Space Shuttle, in camera’s, mobiele telefoons, computers, tablets, populaire LCD-tv’s en zelfs in draagbare mp3/mp4-spelers. Daarnaast speelt HOYA een belangrijke rol in de medische wereld: op het gebied van lasertechnologie, endoscopie, chirurgische loepen en oogchirurgie.

De innovaties van HOYA bestrijken meer terreinen dan alleen glazen. Daarom kan HOYA haar voordeel doen met doorbraken in andere sectoren en zo richting en inhoud geven aan onderzoek en ontwikkeling op het gebied van zichtverbetering. HOYA besteedt ook veel aandacht aan het verbeteren van de techniek om steeds nauwkeuriger de juiste oogcorrectie te kunnen bepalen. Al deze inspanningen komen samen in het ontwerp van het glas waardoor u kijkt.

Visureal+ & Onze methode

Hoe goed een oogmeting en brillenglazen ook zijn, de manier waarop glazen in het montuur worden geplaatst is bepalend voor het kijkresultaat. Een klein verschil kan daarom al hinderlijke (kijk)problemen veroorzaken.

Dit is precies de reden waarom wij werken met visuReal+. Dit is een geavanceerd video-centreersysteem dat computergestuurd het optimale brillenglas selecteert, waarna exact berekend wordt hoe het glas in uw montuur gemonteerd moet worden.

Dit gebeurt met behulp van verfijnde calculatiemethoden, gebaseerd op het montuur, uw ogen, het brilvoorschrift en uw kijkgedrag.

De productie van uw bril

De vervaardiging van een brillenglas vereist grote precisie. Dit is niet zo verwonderlijk als u bedenkt dat het glas tot op een honderdste millimeter nauwkeurig wordt gefreesd om de optimale sterkte te verkrijgen die voor het betreffende oog nodig is. Ook in onze winkel wordt vervolgens veel werk verricht voordat u uw nieuwe bril kunt dragen.

Wij geven u graag een blik achter de schermen en inzicht in de totstandkoming van uw bril.