KWALITEIT & ADVIES

Er is niet altijd duidelijkheid over de kwaliteit en de prijs van brillenglazen. Zo is het voor u vooraf lastig te bepalen wat u krijgt voor uw geld. De prijs bepaalt echter niet alleen de kwaliteit van het zien, maar ook het draagcomfort en de duurzaamheid. Wij houden van duidelijkheid en geven u vooraf alle informatie, zodat u weloverwogen kunt beslissen. Ook laten wij u in onze winkel zien hoe brillenglazen van elkaar verschillen. Wij nemen daarvoor alle tijd, zodat u vooraf duidelijk weet wat u kan verwachten van uw brillenglazen.

Wij adviseren brillenglazen van HOYA, één van de meest toonaangevende glasleveranciers ter wereld. Met HOYA bieden wij brillenglazen van topkwaliteit op basis van geavanceerde glasontwerpen, die aansluiten op onze visie: het aanbieden van de meest innovatieve producten en onderscheidende dienstverlening.

AUGMENTED REALITY

‘Augmented Reality’, ook wel transrealiteit of toegevoegde realiteit genoemd, is het versmelten van de echte (fysieke) en de denkbeeldige (virtuele) wereld. Door middel van een digitale camera wordt de werkelijkheid weergegeven en bestaat de mogelijkheid op het beeldscherm informatie toe te voegen. Brillenglazenfabrikant HOYA past deze techniek vernuftig toe via een nieuwe applicatie die wij gebruiken om u te adviseren in de winkel.

Met de iPad kan de omgeving in realtime worden getoond, waarbij de optische prestaties van diverse brillenglazen virtueel over het beeld ‘gelegd’ worden om zo een ‘levensechte’ simulatie te creëren. Het is vanaf nu dus mogelijk om vóór aanschaf van nieuwe brillenglazen een betrouwbaar beeld te krijgen van de kwaliteit. Handig, omdat u nieuwe brillenglazen niet zomaar even kunt uitproberen, terwijl het toch om een behoorlijke investering gaat.

VISUREAL+ & ONZE METHODE

Hoe goed een oogmeting en brillenglazen ook zijn, de manier waarop glazen in het montuur worden geplaatst is bepalend voor het kijkresultaat. Een klein verschil kan daarom al hinderlijke (kijk)problemen veroorzaken.

Dit is precies de reden waarom wij werken met visuReal+. Dit is een geavanceerd video-centreersysteem dat computergestuurd het optimale brillenglas selecteert, waarna exact berekend wordt hoe het glas in uw montuur gemonteerd moet worden.

Dit gebeurt met behulp van verfijnde calculatiemethoden, gebaseerd op het montuur, uw ogen, het brilvoorschrift en uw kijkgedrag.

HOYA-TECHNOLOGIE

Misschien hebt u nog nooit van HOYA gehoord. Toch zit er HOYA-technologie in producten die wereldwijd worden gebruikt. Veel van deze technologie wordt toegepast in de optische industrie en ook in uw glazen. Zo bevinden er zich producten van HOYA aan boord van de Space Shuttle, in camera’s, mobiele telefoons, computers, tablets, populaire LCD-tv’s en zelfs in draagbare mp3/mp4-spelers. Daarnaast speelt HOYA een belangrijke rol in de medische wereld: op het terrein van lasertechnologie, endoscopie, chirurgische loepen en oogchirurgie.

De innovaties van HOYA bestrijken meer terreinen dan alleen glazen. Daarom kan HOYA haar voordeel doen met doorbraken in andere sectoren en zo richting en inhoud geven aan onderzoek en ontwikkeling op het gebied van zichtverbetering. HOYA besteedt ook veel aandacht aan het verbeteren van de techniek om steeds nauwkeuriger de juiste oogcorrectie te kunnen bepalen. Al deze inspanningen komen samen in het ontwerp van het glas waardoor u kijkt.