EYVIA

Onze glasleverancier HOYA is er de afgelopen jaren in geslaagd brillenglazen steeds dunner en lichter te maken. Dat ziet er niet alleen mooier uit, het bevordert ook het draagcomfort.

Eyvia 1.74 is zo’n superlicht kunststof brillenglas, dat naast het geringe gewicht ook vele andere voordelen biedt. Het materiaal is zeer sterk en bovendien flexibel. Met de nieuwste technieken brengt HOYA een coating aan onder zeer hoge temperaturen.

Waar de coating op andere glazen soms tot optische onzuiverheden leidt, is Eyvia optisch glashelder. De glazen zijn zo licht, omdat het materiaal dunner kan worden geslepen dan andere kunststof glazen. Een ander voordeel van dun slijpen is dat het vertekening van ogen minimaliseert, ook bij hoge brilsterktes.

BRILLENGLAS-COATING

HOYA is al ruim 50 jaar leidend op het gebied van coatingtechnologie. Alle coatings en glasmaterialen worden in eigen beheer ontwikkeld en zijn dus optimaal op elkaar afgestemd. Hierdoor zijn de glazen beter bestand tegen hogere temperaturen en wordt de kans op loslating van de coating geminimaliseerd.

Stouthart Opticiens adviseert de Hi-Vision LongLife coating van HOYA, ’s werelds hardste brillenglas-coating. Deze krasvaste laag evenaart nagenoeg de hardheid van glas. De coating filtert hinderlijke schitteringen overdag en ’s nachts en biedt extra comfort bij het werken met een beeldscherm of tijdens het rijden in het donker. Bovendien hechten water, stof, vet en vuil zich nauwelijks aan het glas.

BLUECONTROL

Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat gebruiken wij beeldschermen, zowel op het werk als privé. Door het intensieve beeldschermgebruik worden onze ogen blootgesteld aan een buitensporige hoeveelheid blauw licht, ook bekend als hoogenergetisch zichtbaar licht. Dit kan leiden tot overbelaste ogen, vermoeidheid en slapeloosheid.

HOYA BlueControl is een coating voor brillenglazen die het blauwe licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald neutraliseert. Dit voorkomt vermoeidheid en overbelasting van de ogen. Uw ogen blijven niet alleen in een betere conditie, maar kijken wordt comfortabeler en kleuren krijgen een natuurlijker karakter.

UV-CONTROL

Iedereen wordt aan UV-straling blootgesteld, elke dag, de hele dag door. Hoewel wij UV-straling nodig hebben voor de synthese van vitamine D, kan te veel blootstelling schadelijk zijn voor de ogen. Het materiaal van brillenglazen absorbeert de UV-straling via de voorzijde van het glas, maar via de achterzijde van de glazen wordt UV-straling alsnog in de ogen gereflecteerd.

HOYA UVControl is een unieke coating op de achterzijde van het glas, die voorkomt dat UV-straling via deze zijde in de ogen wordt gereflecteerd. Deze coating biedt daarmee maximale bescherming tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling, zoals oogaandoeningen en oogziekten.