Sportglazen

Sporters stellen hoge eisen

Als je als brildrager tijdens het sporten maximale prestaties wilt leveren, heb je een goede sportbril nodig.

Een sportbril is speciaal ontwikkeld om je tijdens het sporten alle comfort te bieden. Het materiaal waar de bril van gemaakt is, is veel beter bestand tegen zweet, chloor, vuil, weer en wind. Vaak heeft een sportbril een ergonomische vormgeving zodat hij nog beter aansluit in het gezicht. Hierdoor worden de ogen nog beter beschermd tegen insecten en hinderlijke weersinvloeden zoals wind, schittering en zonlicht.

Hoya sportive

HOYA sportglazen die zijn gemaakt van het praktisch onbreekbare PNX 1.53 kunststof zijn uiterst betrouwbaar en hebben sterkte optische kwaliteiten. Bovendien is dit materiaal ultra licht en zeer dun. Een sportbril met enkelvoudige of multifocale HOYA sportglazen is daarom onmisbaar voor iedereen die zijn of haar sport serieus neemt.

Contrastverhogende brillenglazen

Soms is het weer een echte spelbreker die uw zicht dusdanig beïnvloed waardoor u belangrijke details niet meer goed kunt onderscheiden.

Een contrastverhogende tint kan op zo’n moment een groot verschil maken. Bijvoorbeeld bij skiën onder een bewolkte hemel, op het water, tijdens het fietsen in de bergen bij zonnig weer en wanneer de bomen schaduwen werpen op de weg. Ook tennissen wordt moeilijker als door de zon of schaduw de lijnen van de tennisbaan niet goed zichtbaar zijn.

HOYA biedt verschillende contrastverhogende tinten voor brillenglazen. Voor elke combinatie van weersomstandigheid en activiteit is een ideale contrastkleur verkrijgbaar.

hoya sport